Druženje uz poeziju Bogdana Bogdanovića

Submitted by fotoprica on Mon, 12/16/2019 - 20:58

Ulica Age Mamužića, ona na čijem uglu je SIZ a gleda na Muzičku školu, do nedavno je bila jedna od malobrojnih kaldrma u Subotici. Preostale oronule, ali autentične fasade i stara ulična rasveta uz muziku koju ovde svakodnevno možemo da čujemo stvaraju umetničku i pomalo mističnu atmosferu u kojoj je smešten koncept bar „Dot”. Prostor nije preveliki, ali je proteklog petka bio tačka susretanja zaljubljenika u lepu i pisanu reč. Okupio ih je Bogdan Bogdanović koji je predstavio zbirku poezije „U pustinji cvet”. Bogdan je rođen u Subotici 1984. Gimnaziju je završio u rodnom gradu 2003. a diplomirao je 2011. na PMF-u u Novom Sadu na odseku za geografiju.

Iz predgovora autora:

Zbirka poezije U pustinji cvet predstavlja izbor pesama koje su nastale u periodu od 2008. do 2018. godine. To je svojevrstan dnevnik u stihu. Na osnovu tematike, pesme sam podelio u tri ciklusa. Kao specijalan dodatak, u knjigu sam uvrstio i 14 pesama prepevanih na engleski jezik, pa one čine zasebnu celinu.”

Izgled korica, prelom i ilustracije uradila je Mirjana Karanović, Ana Hranisavljević i Bojana Đorojević lekturu i recenziju, a Sonja Hampelić je prevela, odnosno prepevala pesme na engleski, izuzev pesama „Postmoderna basna”, „Ašovom” i „Crni Oktobar” koje je prepevao Tihomir Vučković. Bogdan je knjigu posvetio drugarima koji čitaju njegove pesme još od 2007. godine.

  • Druženje uz poeziju Bogdana Bogdanovića
  • Druženje uz poeziju Bogdana Bogdanovića
  • Druženje uz poeziju Bogdana Bogdanovića