Intervju

 • Sve spremno za Youth jazz and rock festival #4

  Pavle Zvekić je mlad čovek koji talenat i energiju, između ostalog, ulaže u organizaciju Youth jazz and rock festivala u svom gradu. Kao klinac je provodio vreme na Festivalu Evropskog filma na Paliću uz oca, koji je godinama na istom organizovao mnoge važne stvari. Ta atmosfera mu je bila zanimljiva i Pavle je pomislio da je normalno da, kada odraste, čovek organizuje sopstveni festival.

  Pročitaj više

  05.08.2021

 • ОСТАЛИ СМО „ОНА ИСТА ДЕЦА ИЗ КОМШИЛУКА“

  Зашто панк? Можда због тога што је то последњи музички правац који је био сурово препознатљив, у којем је било лако одвојити жито од кукоља а тешко етаблирати се као бенд подједнако вредан пажње и публике и критике.

  Pročitaj više

  03.05.2021

 • „Свако има своју Тундру”

                                                       Интервју са песником Богданом Богдановићем

   

  Pročitaj više

  28.02.2021

 • Matija Radović – energija kamena i energija vrline

  Kada sam bio dečak Podgorica je bila mnogo više grad prirode nego što je danas. Igrali smo se u šumama, jurili brdima i planinama, redovno išli na izlete. Razmišljajući o skromnosti čoveka i obnavljanju duhovnosti pojavilo se među ostalima i pitanje kako ostaviti trag u vremenu.

  Pročitaj više

  06.07.2020

 • O fotografiji sa Ledenskim

  Magija fotografije je u tome što nam je omogućila da zaustavimo vreme, naslikamo trenutak uz pomoć svetlosti. Nemanja Ledenski bi dodao još da su mnogo važne senke, da je „staklo” od 28mm neprikosnoveno, a da je za magiju sasvim dovoljno crno i belo. Nije Ledenski prvi koji beleži život ulice, ljude „marginalce” koje prosečan svet ne primećuje, ali je prvi u našem gradu koji to radi istrajno i postojano. Ledenski nam prosipa život pred oči, i to onaj surov, iščašen, onemoćao...

  Pročitaj više

  10.06.2020

 • Milan Savić o internet stvarima (IoT) u Subotici

  S obzirom na sve brži razvoj informacionih tehnologija i sve veće mogućnosti praktične primene u ovom trenutku je teško predvideti granice „internet stvari” u budućnosti. Termin IoT (Internet of Things) je verovatno prvi put upotrebljen pre dve decenije a procenjuje se da će do 2020. godine sadržati oko 30 milijardi uređaja.

  Pročitaj više

  06.02.2019