Ogoljena obala Dunava i mora li tako?

Submitted by fotoprica on Thu, 02/18/2021 - 16:39

 

Šetnja obalom reke reke, biciklizam ili neki drug vid rekreacije, druženje ili izlet uvek su pravi način da provedete slobodno vreme. Da uživate u prirodi umesto ispred različitih ekrana i monitora. Posebno u ovo vreme pandemije kada okupljanja u zatvorenom nisu preporučljiva ili su čak zabranjena. Obala Dunava zbog toga mnogo znači onima koji je posećuju. Bilo da žive u Bačkoj Palanci, Novom Sadu ili Beogradu, bilo da su žitelji manjih opština. Mnogi od tih ljudi vole veliku reku. Na deonici Bačka Palanka – Novi Sad u dužini od 48km, na Dunavu i uz Dunav možete da vidite različite zanimljivosti i ukoliko ste ljubitelj prirode, možete da se opustite i da uživate. Više o tome lepo i detaljno piše na sajtu Ciklonaut -

 http://www.ciklonaut.com/svrbiguz/dunav/03.htm

Dakle možete i treba da uživate, takvi su barem planovi i očekivanja kada izađete u prirodu. Zbog toga smo bili neprijatno iznenađeni brojnim posečenim stablima uz obalu. Previše posečenog drveća. Nama se čini zdravog i lepog drveća. Iz preduzeća koje vodi brigu o šumama u Vojvodini kažu da je u pitanju planska seča, za dobro šume i svih njenih stanovnika – treba poseći stara i trula stabla.

https://www.youtube.com/watch?v=1hp53sYIBXU

Mnogi aktivisti za zaštitu prirode misle drugačije. I nama se učinilo da su mnoga posečena stabla bila u najboljim godinama života i da su mogla što se kaže, da požive barem još toliko.

 

https://m.facebook.com/groups/2023827661257422#_=_

Nas niko ne pita, ali mi mislimo da drveće  ne treba seći uopšte, izuzev u slučajevima kada je trulo i preti da se nekome obruši na kuću ili glavu. Ovo drveće rekli bismo, nije bilo pretnja nikome.

  • Jedno od brojnih posečenih stabala koje se čini zdravim.
    Ogoljena obala Dunava i mora li tako?
  • Crno bele refleksije.
    Ogoljena obala Dunava i mora li tako?
  • Ni labudovi ne vole buku motornih pila.
    Ogoljena obala Dunava i mora li tako?