PORTRETI

Fotografije ljudi su lepo i neprolazno svedočanstvo o tome kako su izgledali, kako su se osećali u određenom trenutku u vremenu, zapis o licima i karakterima. Zbog toga su savršen i jedinstven poklon. Mogu da budu štampane na platnu što daje posebnu nijansu umetničkom doživljaju. Verujemo da je i standardni foto - papir, posebno u većim formatima i lepom ramu jednako dobro rešenje jer, i na početku i na kraju, najvažniji je model, odnosno čovek. 

  • Nemanja Ledenski - hroničar marginalizovanog

    Nemanja Ledenski je jedan od najboljih uličnih fotografa novije geneacije u zemlji. Njegov rad je privukao pažnju mnogih poklonika ovog pravca u fotografiji a karakterišu ga sirova, surova i sumorna realnost, široki uglovi i crno bela tehnika ali često i primerena doza humora kojom naglašava apsurdnu stvarnost.   

  • Sava i njegov rad

    Sava Halugin - akademski vajar, dopisni član SANU, i jedan od najvećih umetnika koji stvaraju na ovom prostoru. Kada smo se sastali kako bismo uradili nekoliko njegovih portreta, prošetali  smo centrom Subotice koji je Sava  oplemenio svojim figurama, kao što je to činio i u drugim urbanim sredinama. Ovde ga vidimo pored statua Dežeu Jakabu i Marcelu Komoru, oslonjenog na svoj rad, ali pružene ruke ka novim umetničkim izazovima. 

  • Slikar

    Šandor Kerekeš je jedan od onih umetnika sa kojima je svaki novi razgovor nova lekcija iz umetnosti, razumevanja slikarstva pre svega, ali i fotografije. Njegova predanost i istrajnost, spremnost da brani sopstvena uverenja i čuva dostojanstvo umetnika ogledaju se u njegovom izrazu i naslućuju u njegovom pogledu.