Otvorena vrata književne kolonije - „Krupara” Bačko Dušanovo

Submitted by fotoprica on Tue, 08/23/2022 - 12:24

Četvrto izdanje Međunarodne književne kolonije Srpsko književno društvo – Krupara počinje danas, i trajaće do 27. avgusta 2022. u Bačkom Dušanovu. Ovogodišnji učesnici su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska),  Mari Alperman (Nemačka), Enrico Davanzo (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Antić (Slovenija/Srbija).

To je prilika da se, u neposrednom susretu, pisci i prevodioci upoznaju bolje, dublje, svestranije, sveobuhvatnije... Osnovni cilj kolonije je da srpsku književnost učini što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima.

Predviđeno je i završno zajedničko književno veče (otvoreno za posetioce), u petak, 26. avgusta, od šest uveče, kada će biti upriličeno  i svečano zatvaranje. Tom prilikom posetioci će moći da pogledaju i radove nastale na likovnoj koloniji – Kruparart, koja je u istom prostoru održana nedelju dana ranije, “KruparArt” se naslojava voljom stvaralaca i njihovim delima, formirajući lokacijsku dubinu sabranih osećaja, sećanja i utopljenosti, kako u sebe, tako i svet” (Nikola Šuica).Kolonija  se održava u prelepom ambijentu kompleksa Krupara, i to zahvaljujući predusretljivosti porodice Anđelić, Srpskom književnom društvu, kao i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. U narednim danima, pripremamo za vas foto-priču sa ovog događaja, a do tada, uživajte u književnosti. 

Tema