Zabavni kviz znanja na engleskom

Submitted by fotoprica on Tue, 12/03/2019 - 18:14

Srednjoškolci različitih interesovanja i pozitivne energije, oni koji brzo misle i vole da se takmiče, uživali su u zanimljivom kvizu znanja održanom u svečanoj sali Gimnazije „Svetozar Marković”. Kviz je osmislila i pokrenula profesorica Ljiljana Banjanin Ostrogonac pre šesnaest godina, pošto je i sama učestvovala u kampu engleskog jezika na Kopaoniku. 

„Naši mentori na kampu koji su bili iz Amerike i iz Engleske organizovali su jedno veče interesantan kviz opšteg znanja. Bilo nam je lepo pa sam potražila ta pitanja, verujući da ću moći da ih iskoristim ovde. Koristila sam tuđa pitanja samo prve godine, kasnije sam počela sama da ih osmišljavam i evo, traje do danas. Trudimo se da popularišemo kviz i u drugim subotičkim srednjim školama a već su nam se pridružili gimnazijalci iz Bačke Topole. Želja nam je da motivišemo učenike i upravo zbog toga kviz nije namenjen samo onima koji dobro znaju engleski. Zato savetujemo da u ekipama budu i učenici dobrog opšteg znanja koji mogu da pomognu u odgovorima, premda ne znaju toliko dobro engleski. Uglavnom imamo dvadesetak ili više grupa, najviše naših đaka, dok iz drugih škola dolazi manji broj ekipa ali su to uvek jake ekipe, čine ih učenici koji su elita u svojim školama. To znači da svi imaju približno podjednake šanse da osvoje nagrade”, ispričala nam je profesorica Ljiljana.

Ona je uložila veliki trud a sudeći prema atmosferi, takmičarskom naboju i osmesima nakon tačnih odgovora sve se pretvorilo u lepo i sadržajno veče, na radost đaka i ostalih profesorica iz aktiva. Treće mesto osvojila je ekipa „Banjos” u sastavu Željana Bilbija, Nastasja Mijatović, Olivera Rackov, Anamarija Tot i Nađa Čulić,  drugo je zaslužio tim intrigantnog naziva, „Goca's Rabbits” koji su činili Marko Š. Vukmanov, Ivana Buljovčić, Mila Kovačević, Nađa Todorović i Mihajlo Botić dok je prvu nagradu odnela ekipa „Whatever”, odnosno Masa Csilla, Dzsemasztagity Viktória, Csekity Szemesi Bence, Szűcs Dóra i Varkulya Viktor. Članovi pobedničkog tima kažu da je svako bio dobar u nekoj od mnogih oblasti, simpatični dugokosi momak u istoriji, drugi muški član tima u sportu, devojke u pitanjima boja što potvrđuje teoriju da ih žene bolje razlikuju od muškaraca, a svi zajedno će po lepom pamtiti druženje u Gimnaziji „Svetozar Marković”.  

  • Zabavni kviz znanja na engleskom
  • Zabavni kviz znanja na engleskom
  • Zabavni kviz znanja na engleskom