gimnazija „Svetozar Marković”

 • Veče posvećeno književnosti u Gimnaziji „Svetozar Marković”

  Gimnazija „Svetozar Marković” u Subotici, osim mogućnosti za učenje i dobre pripreme za buduće fakultete, svojim učenicima nudi i druge korisne, a zanimljive sadržaje. Oni koji žele da napreduju  u društvenim ili prirodnim naukama, da se angažuju, da istražuju, da razmenjuju mišljenja ili razvijaju svoje talente, naići će na otvorena vrata, podršku i razumevanje.

  Pročitaj više

  29.04.2022

 • Zabavni kviz znanja na engleskom

  Srednjoškolci različitih interesovanja i pozitivne energije, oni koji brzo misle i vole da se takmiče, uživali su u zanimljivom kvizu znanja održanom u svečanoj sali Gimnazije „Svetozar Marković”. Kviz je osmislila i pokrenula profesorica Ljiljana Banjanin Ostrogonac pre šesnaest godina, pošto je i sama učestvovala u kampu engleskog jezika na Kopaoniku. 

  Pročitaj više

  04.12.2019

 • „Od umetnosti do filozofije” sa profesorom Krstićem

  „Inovacije u nastavi filozofije u Gimnaziji „Svetozar Marković” u Subotici u periodu od 1992 do 2019. godine” napisano je u podnaslovu knjige profesora Dragana Krstića, počasnog člana Srpskog estetičkog društva i dobitnika posebne zahvalnice za značajan doprinos u razvijanju i afirmaciji filozofske kulture u Srbiji. Promocija knjige održana je u Gimnaziji „Svetozar Marković” gde je profesor Krstić sada već davne 1992. godine pokrenuo estetičku tribinu „Dijalog”. 

  Pročitaj više

  25.10.2019